Узроци и решења за цурење воде из висеће парне пегле

- 2021-11-17-

Главни разлози за цурење воде извисеће парно гвожђесу:
1. Превише воде или оштећен резервоар за воду.
2. Ако је температура термостата прениска, може доћи до цурења воде.
Решење запегла на паруцурење:
1. Пре употребе пегле на пару, искључите прекидач за контролу температуре и окрените прекидач за пару на минимум како бисте били сигурни да резервоар за воду и грејна плоча нису директно повезани. Поред тога, дугме за подешавање паре поред отвора за убризгавање воде је такође подешено на минимални положај паре.
2. Након што додате воду, укључите напајање, подесите дугме за температуру према различитој одећи, укључите дугме за подешавање паре и сачекајте да се упали индикаторска лампица. Вода у резервоару за воду улази у доњу плочу и налази се у стању загревања, током којег ће изаћи мало паре. Сачекајте лампицу индикатора. Након што је искључена, пара је у критичном стању, а одећа се може пеглати када се индикаторска лампица поново упали. На почетку пеглања је била мала количина капљица воде. Ово је кондензована вода. Хладна вода наилази на топлу пару и изазива капљице воде.
3. Након пеглања одеће, излијте сву воду из резервоара за воду, укључите струју, подесите дугме за температуру на максималну позицију, укључите дугме за пару и осушите воду у резервоару за воду.

4. Затим искључите дугме за пару, подесите дугме за температуру на минимални положај и сачувајте температуру доње плоче на нормалну температуру. Све док се придржавате горњих корака методе, неће доћи до цурења воде.