Како користити пару за одећу

- 2022-03-09-

Током година, данашњи урбани становници су одавно напустили традиционалне пегле које захтевају много простора за пеглање одеће и често спаљују одећу, а користе пару као медиј за машине за пеглање одеће. Зашто је апарат за пару за одећу коначно заменио традиционално гвожђе на тржишту домаћинстава? Веома је једноставно, све док се одећа може окачити на малом простору, одећа се може користити. Поред тога, одећа може бити стерилисана и плесни. У исто време, пошто нема физичког контакта, одећа је једва оштећена. Пошто пегла за одећу користи принцип паре која омекшава влакна, а затим исправља одећу природном гравитацијом, пегла за пеглање нема толико оперативних захтева и мера предострожности као традиционална електрична пегла, али ако желите да пеглате равну одећу, још увек су потребне неке вештине, сада ћемо вас научити правилном коришћењу апарата за пару за одећу корак по корак.
1. Напуните машину водом
Пошто апарат за пару за одећу користи принцип да топла водена пара непрекидно продире у одећу како би омекшала влакна и коначно исправила одећу услед дејства гравитације, да би се одећа „парила“, прво што треба да урадите је да напуните парни апарат за одећу. са водом. Али овде треба обратити пажњу на две тачке. Прво, најбоље је додати чисту воду. Никада немојте додавати минералну воду или воду са више нечистоћа. Обични апарати за пару за одећу су склони да формирају минералне калцификације на причвршћеној површини након парења, што ће на крају утицати на перформансе уређаја за пару за одећу, а вода пуна загађивача такође може оштетити одећу док продире кроз влакна одеће. На пример, ако пеглате одећу водом контаминираном плавим мастилом, наравно, лако је целу одећу учинити плавом. Друго, немојте мислити да, пошто је апарат за пару за одећу све у вези са загревањем воде, да ли убризгавање топле воде у њу може убрзати процес и уштедети електричну енергију, јер део паре апарата за одећу није у посуди за складиштење воде. Пуњење врча са кључалом водом која је првобитно била дизајнирана да држи само хладну воду може лако оштетити машину.
2. Поуздано поправити одећу
С обзиром на то да се апарат за парење одеће користи за пеглање вешањем одеће, ако одећа (вешалице) стално виси, уз повећање оптерећења, могуће је и да се случајно опечете. Дакле, коришћење неког поузданог начина да држите своју висећу одећу на месту ће вам олакшати задатак. Данас, врхунски апарати за пару одеће обично имају дизајн са двоструком шипком, тако да се одећа може добро фиксирати и не померати. Поред тога, када пеглате панталоне, ако можете да користите специјално дизајниране полице за пеглање и копче за шавове панталона, можете учинити више са мање.
3, важна позиција удобности
Традиционалне пегле се ослањају на притисак да би завршиле равно пеглање, и њима је лако руковати за манжетне, крагне и сукње, али машине за пеглање одеће су различите. За ове важне положаје са озбиљним борама, приликом пеглања, требало би да их мало исправите да бисте изравнали наборане делове пре парења. За крагну је најбоље да је окренете и користите подлогу за пеглање.
4. Изаберите исправну парну опрему
Обратите пажњу када кувате на пари, јер је те кључне позиције тешко обликовати, па је време парења нешто дуже него у другим позицијама, па чак и апарат за пару за одећу који користи пару као свој принцип рада може да оштети деликатну одећу. . Ако ваша машина за пеглање одеће има избор опреме (имају га врхунски модели), изаберите велику опрему за тешку одећу и малу опрему за танку свилену одећу да бисте избегли оштећење одеће.
5. Правилно руковање одећом након пеглања

1. Након што се одећа испегла, не може се одмах ставити у орман. Поред тога што се лако поново гужва, одећа са влагом може лако да постане плесни када се чува у орману. Морате их окачити напољу да се осуше неко време; Када га носите на телу, лако се поново набора током процеса сушења на ваздуху. Ако заиста журите да га носите, требало би да користите ваздушни канал да га осушите турпијом хладног ваздуха пре него што га носите. Стисните, јер парно пеглање одеће усваја принцип природног савијања и исправљања након што су влакна одеће омекшана и није тако издржљива као традиционална пегла у смислу одржавања равности.