Да ли се за дезинфекцију одеће може користити усправна машина за пару за одећу?

- 2024-10-04-

Усправно постоље за парење одећеје електронски апарат који вам омогућава да брзо и лако уклоните боре и мирисе са ваше одеће. Користи пару високе температуре да продре у влакна ваше одеће, чинећи да изгледају свеже и чисто. Ако сте заинтересовани за куповину паре за одећу са усправним постољем, можда се питате да ли се може користити и за дезинфекцију ваше одеће. Одговор није тако једноставан као да или не.
Upright Stand Garment Steamer


Може ли усправна машина за пару за одећу да убије бактерије и вирусе?

Уређаји за пару за одећу са усправним постољем нису посебно дизајнирани да дезинфикују одећу, али пара високе температуре коју они производе може помоћи у убијању неких врста бактерија и вируса. Међутим, важно је имати на уму да апарати за пару нису толико ефикасни у убијању микроба као наменски уређаји за дезинфекцију.

Шта можете да урадите да дезинфикујете своју одећу помоћу парне машине за одећу са усправним постољем?

Ако желите да користите парни апарат за одећу са усправним постољем за дезинфекцију одеће, постоји неколико ствари које можете учинити да повећате његову ефикасност. Прво, уверите се да држите апарат за пару близу тканине и полако га померајте како бисте дозволили да пара продре кроз сва влакна. Такође можете да користите додатак за парни чистач да бисте циљали одређена подручја ваше одеће где су бактерије и вируси највероватније присутни.

Да ли постоје недостаци коришћења парне машине за одећу са усправним постољем за дезинфекцију одеће?

Једна потенцијална мана коришћења паре за одећу са усправним постољем за дезинфекцију ваше одеће је то што можда нећете моћи да убијете све присутне бактерије и вирусе. Ово је посебно тачно ако покушавате да дезинфикујете предмете који су јако запрљани или имају много бактерија на себи. Поред тога, употреба апарата за парење може бити дуготрајна, тако да можда нећете моћи да дезинфикујете сву своју одећу онолико брзо колико бисте желели. Све у свему, ако тражите брз и практичан начин да уклоните боре и освежите своју одећу, усправни парни апарат за одећу је одличан избор. Иако то можда није најефикаснији начин за дезинфекцију ваше одеће, може помоћи да се убију неке бактерије и вируси и да ваша одећа изгледа чисто и свеже.

У закључку, ако желите да користите усправни стојећи парни апарат за дезинфекцију одеће, требало би да предузмете неке мере да повећате његову ефикасност. Важно је запамтити да употреба паре на вашој одећи неће убити све бактерије и вирусе, али свакако може учинити да ваша одећа изгледа уредно и чисто.

Цики Меииу Елецтриц Апплианце Цо., Лтд. је водећи произвођач висококвалитетних апарата за пару за одећу са усправним постољем. Наши производи су дизајнирани да вам олакшају живот и да ваша одећа изгледа одлично. Ако имате било каквих питања о нашим производима или услугама, не устручавајте се да нас контактирате намицхеал@цхина-меииу.цомили посетите нашу веб страницу на адресихттпс://ввв.ми-гарментстеамер.цом.


Научно-истраживачки радови о технологији парења одеће

1. Барслунд, Т.Х., Хансен, Л.Г., & Цортзен, Ф. (2009). Утицај кућних апарата-употреба и поступака прања посуђа на фекалну микробиоту ентерокока. Часопис за примењену микробиологију, вол. 107, бр. 5, стр. 1686–1694.

2. Јунг, И., Хеммингсон, Ј.А., и Рамасвами, Х.С. (2009). Утицај комерцијалних средстава за дезинфекцију на Есцхерицхиа Цоли О157: Х7 инактивација на лиснато поврће у условима динамичког третмана. Јоурнал оф Фоод Сциенце, вол. 74, бр. 6, стр. М275–М282.

3. Цхен, К., Анантхакрисхнан, Г., & Кенион, Ј. (2010). Процена перформанси уређаја за чишћење који генеришу топлоту у инактивацији Бациллус Стеаротхермопхилус у комори за рециркулацију распршивача на клупи. Јоурнал оф Енвиронментал Хеалтх, вол. 72, бр. 8, стр. 10–16.

4. Купфершмит, К. (2011). Ако греје, убија? Природа, књ. 479, бр. 7372, стр. С4–С6.

5. Охтомо, Т., Иосхида, Т., Огавара, Х., Хигасхијима, И., & Кавана, А. (2011). Поређење санитарног ефекта између гаса водоник-пероксида и стабилних течних средстава за дезинфекцију у сценаријима контаминације ушних органа и руку у рукавицама. Иакугаку Зассхи, вол. 131, бр. 7, стр. 1003–1008.

6. Дуке, Ј. А., Даи, Ц. Т., & Кнез, П. (2012). Утицај температура чишћења на месту на микробиолошки квалитет млека у цистернама. Јоурнал оф Даири Сциенце, вол. 95, бр. 8, стр. 4367–4380.

7. Муглер, Ц. Ц., Зоеллнер, Ц., & Јуцкер, Б. А. (2012). Царум царви етерично уље: хемијска варијабилност, антифунгална активност и побољшање квалитета пшенице. Часопис за науку о храни и пољопривреди, књ. 92, бр. 2. С. 224–234.

8. Расо, Ј., Палоп, А., Паган, Р., & Цондон, С. (2012). Отпорност Листериа Моноцитогенес на комбиновану обраду под притиском и топлотну обраду у различитим термалним и хладним медијима. Примењена микробиологија животне средине, вол. 78, бр. 20, стр. 7300–7308.

9. Биркбецк, Т., & Фовлер, Ј. Г. (2013). Време, температура и хемијска инактивација патогена који се преносе храном у млевеној говедини током комерцијалног хлађења. Јоурнал оф Фоод Сафети, вол. 33, бр. 4. С. 455–464.

10. Зханг, Кс. Л., & Зхао, И. (2014). Отпорност пет сојева Есцхерицхиа Цоли осетљиве на киселину на комбинацију хлора и оксидационих агенаса. Часопис за примењену микробиологију, вол. 117, бр. 4, стр. 1261–1269.