Како уклонити трагове гвожђа на одећи

- 2021-11-16-

а‘ стипса може да уклони ужарену жуту вунену одећу. Прво растворите мали комад стипсе у прокуваној води на температури сушења, четкајте водом од стипсе нагорели део одеће, а затим га ставите на сунце да бисте смањили трагове опекотина; када је тканина топло жута, такође се прво четка као и раније. Пустите да се доњи конац открије у пределу где нема длачица услед врућег жућења, а затим врхом игле нежно трљајте подручје без длачица док се не покупи нова, а затим ставите влажну крпу игвожђедуж пуха.
А‘¡Фумигација може уклонити загорену жуту одећу од вуне или тканине. Након рибања четкицом за зубе, затим фумигирање кипућом водом може смањити трагове опекотина.
а‘¢ Излагање сунцу такође може уклонити ужарену одећу. Неспечени део прво прекријте папиром или другим стварима, па жути део попрскајте хладном водом и ставите на сунце. Након што се вода осуши, попрскајте још мало воде док боја сваког дела не буде слична.
„Употреба сирћета такође може уклонити боре ипеглањетрагови на одећи. Можете испустити јестиво сирће на необрађени папир, покрити боре игвожђега са електричном пеглом, трагови ће нестати, а одећа ће бити глатка.
а‘¤ Трагови опекотина на памучној одећи могу да изгоре. Можете посипати мало ситне соли на трагове опекотина, затим их лагано протрљати рукама, осушити их неко време на сунцу, а затим их опрати водом. Ознаке опекотина се могу смањити, па чак и постепено нестати.

а‘¥ Свилена одећа има трагове изгорелости. Можете узети одговарајућу количину соде у праху, помешати са водом и умутити у пасту, нанети је на опекотине и оставити да се природно осуши. На овај начин, трагови опекотина ће бити елиминисани када суви прах соде отпадне.